Ofte stillede spørgsmål og svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om at flytte ind og bo på Huset Nyvang.

Når du bor på Huset Nyvang, har du udgifter til husleje, forbrug (el, vand og varme) og fuld forplejning.

I mange tilfælde kan boligstøtte dække mere end to tredjedele af huslejen.

Du skal også betale indskud for din bolig.

Læs mere om økonomi, når du bor på Huset Nyvang.

Du skal visiteres til en plejebolig via Visitationsenheden, som kan kontaktes via telefon 8915 2550 eller mail visitation@randers.dk. Hvis du har brug for at sende personfølsomme oplysninger, skal du bruge denne mail i stedet: Sikker_sundhedogaeldre@randers.dk.

Derefter vurderer en visitator, om du er berettiget til en plejebolig. Hvis du er det, laver visitatoren en boligindstilling, og du kommer på venteliste til en bolig. Din plads på ventelisten er afhængig af, hvor akut behovet for en plejebolig er.

Læs mere om at søge bolig og ventetid til bolig på Huset Nyvang.

Du kan se fællesarealerne på Huset Nyvang efter aftale. Ring til tlf. 8915 2844 for at lave en aftale.

Det er ikke muligt at se en bolig.

vores side om indflytning på Huset Nyvang kan du læse om:

 • samtalen inden indflytning.
 • hvad du skal sørge for inden indflytning.
 • hvad du skal have med, når du flytter ind.
 • indflytningssamtalen efter indflytning.

Når du flytter ind på Huset Nyvang, skal du have alt det med, som du har brug for. Det gælder for eksempel:

 • møbler
 • gardiner
 • lamper
 • køkkenting
 • tøj
 • sengetøj
 • håndklæder
 • ting til personlig hygiejne

Hvis du har hjælpemidler, skal disse også flyttes med.

Hvis du tager din egen seng med, skal du være opmærksom på, at du selv skal sørge for at få den fjernet igen, hvis du får brug for en plejeseng i stedet.

Læs mere om indflytning på Huset Nyvang og se en udvidet liste over, hvad du selv skal have med.

Der er mulighed for både TV, internet og telefon i lejligheden. 

Når du modtager din lejekontakt, modtager du også materiale til bestilling af internet, TV-pakke osv.

Din hverdag på Huset Nyvang afhænger af, hvordan du gerne vil leve dit liv. Kan du lide at sove længe, læse gode bøger, se TV og få besøg af familien, så kan du stadig gøre det, når du bor på Huset Nyvang.

Hvis du har lyst, kan du deltage i forskellige aktiviteter med personalet og andre beboere.

At bo på Huset Nyvang er på mange måder som at bo i en almindelig lejebolig – blot med den forskel, at der er hjælp og støtte fra fagpersoner lige ved hånden og mulighed for fuld forplejning. 

Huset Nyvang består af fire separate huse med 15 lejligheder i hver. Alle beboere har en demenssygdom i moderat til svær grad, og det kan kræve en tilvænningsperiode for en ny beboer, der ofte vil opleve flere indtryk i løbet af den nye hverdag. 

Læs mere om at bo på Huset Nyvang.

Ja, du bestemmer selv, hvornår du vil stå op og gå i seng.

Der er ikke besøgstid i din plejebolig. Det er dit hjem, og du bestemmer selv, hvornår du vil have besøg, og hvem du vil have besøg af.

Vi anbefaler dog, at besøg så vidt muligt foregår udenom spisetiderne; hhv. cirka kl. 11.30 – 13.00 til frokost og cirka kl. 17.30 – 18.30 til aftensmad. Desuden appellerer vi til, at man primært bruger sin egen lejlighed til besøg. 

Årsagen er, at nogen af vores beboere let bliver forstyrret i måltidet og generelt har svært ved at rumme lyden fra gæster i fællesrummet i løbet af dagen. 

Der kan også forekomme situationer, hvor vi anbefaler besøg på specifikke tidspunkter eller i afgrænsede tidsrum på baggrund af faglige overvejelser. Det kan blandt andet hænge sammen med den enkeltes ressourcer og øvrige aktiviteter i løbet af dagen.

Du bestemmer selv, om du vil spise for dig selv i din egen bolig, eller om du vil spise sammen med andre beboere fællesrummet. Du kan også veksle mellem at spise for dig selv og sammen med andre, hvis du har lyst til det.

Der kan være situationer, hvor en faglig vurdering får indflydelse på, hvordan måltider og aktiviteter afvikles for dig. Det skal altid være til gavn for dig og er afhængig af dit sygdomsforløb. 

Ja. Hvis du har behov for en særlig diæt, tager vi højde for det. Du kan også fravælge bestemte retter og/eller ingredienser.

Vi aftaler med dig og dine pårørende, hvilke opgaver I selv står for, og hvilke opgaver personalet står for. Dog er der nogle opgaver, vi som udgangspunkt forventer, at dine pårørende hjælper dig med.

Læs om dine pårørendes opgaver før, under og efter indflytning.

Læs om dine muligheder for pleje og hjælp fra personalet.

Som beboer på et ældrecenter har du ret til klippekortet. Klippekortet er et tilbud, hvor du får 15 minutters ekstra hjælp om ugen oven i den hjælp, du får i forvejen.

Du kan selv bestemme, hvad du gerne vil bruge tiden på. Nogle bruger også klippekortet på at gå en tur med ledsager, ekstra rengøring, en udflugt eller spille kort med en medarbejder. Mulighederne er mange – og du skal selvfølgelig vælge det, der har værdi for dig.

Du kan også spare tiden sammen, hvis du gerne vil have hjælp til en aktivitet af længere varighed.

Læs mere om klippekortet på Randers Kommunes hjemmeside.