Pleje og hjælp

Her finder du information om sygepleje, personlig pleje, hjælp til måltider og forplejning, rengøring, tøjvask, hjælp til indkøb, hjælpemidler og hørevejledning på Huset Nyvang.

Sygepleje kan f.eks. være forebyggende sundhedsoplysning og rådgivning, inkontinenspleje, medicinering, personlig pleje, pleje ved alvorlig sygdom, psykisk pleje og omsorg, samtaler, behandlingsforløb, sondemad, sårpleje og undersøgelser.

Det er ikke nødvendigt at være henvist af egen læge eller sygehus for at få sygepleje.

Sygeplejersken kan give dig vejledning, støtte og hjælp i forskellige situationer og vil kunne rådgive dig om dine muligheder for yderligere hjælp.

Hvis du har svært ved selv at klare din personlige pleje, kan du få hjælp på forskellige tidspunkter af døgnet afhængigt af dine behov.

Personlig pleje kan bl.a. omfatte hjælp til af- og påklædning, sengeredning, bad, toilette og hudpleje, brug af hjælpemidler, middagshvil og toiletbesøg.

Hvis man er tilmeldt kostpakken fra Madservice Kronjylland, får man alle måltider serveret. Vi arbejder hele tiden med at udvikle gode spisemiljøer og fællesskaber, der understøtter aktivitet og socialt samvær til de beboere, der ønsker det.

Man kan også tilberede sin egen mad i sin bolig, og det er selvfølgelig tilladt at nyde maden i fællesrummet i boenheden.

Rengøringen kan omfatte følgende opgaver:

Entre: Støvsugning, gulvvask og aftørring af støv

Soveværelse: Støvsugning, gulvvask, aftørring af støv og skift af sengetøj

Badeværelse: Rengøring af håndvask, tilstødende væg, toilet, badekar og øvrigt inventar samt gulvvask

Opholdsstue: Gulvvask, aftørring af støv i ståhøjde og støvsugning af gulv, gulvtæpper, gulvpaneler og polstrede møbler

Køkken: Støvsugning, gulvvask, rengøring af køkkenbord og hårde hvidevarer (udvendigt) samt evt. afrimning/aftørring af køleskab og fryser

På Huset Nyvang er udvendig vinduespudsning inkluderet i huslejen.

Der er vaskemaskine og tørretumbler i alle lejligheder. Personalet hjælper beboerne med tøjvask.

På torvet i Huset Nyvang ligger en lille købmandsbutik, der holder åbent i to timer to gange om ugen. Her kan man købe almindelige fornødenheder, som leveres af en lokal købmand.

Der er også mulighed for at få varer leveret af butikker, der bringer varer ud. 

Et hjælpemiddel er et produkt, der er fremstillet for at afhjælpe en funktionsnedsættelse.

Hjælpemidler skal visiteres af en terapeut.

Nogle hjælpemidler kan gøre dig mere selvhjulpen, f.eks en kørestol, badebænk eller rollator. Andre hjælpemidler kan være til hjælp for det personale, som hjælper dig i din dagligdag, f.eks en personløfter.

Hvis du har et varigt handicap, f.eks. dårlig hørelse eller lammelse, kan du få tilskud til hjælpemidler, forbrugsgoder og nødvendige ændringer af din bolig.

Læs meget mere om hjælpemidler på Randers Kommunes hjælpemiddelportal.

Hørecenter Midt besøger jævnligt Huset Nyvang og hjælper med vejledning, justering og afprøvning af hørehjælpemidler.

Udlevering af batterier til høreapparater foregår på Hørecenter Midt og biblioteksfilialerne i Kristrup, Dronningborg og Langå samt i bogbusserne.

Kontakt

Hørecenter Midt holder til på Randers Sundhedscenter.

Biografgade 3, plan 3
8900 Randers C
Tlf.: 8915 8680

Åben træffetid uden forudgående aftale
Mandag, onsdag og torsdag fra kl. 09:00-11:00

Telefontid
Mandag til torsdag fra kl. 09:00-13:00